Powered by Smartsupp

Fürdőszobatrendek: jönnek az apró minták és a színek

A hagyományos csempék kora lejárt, az új fürdőszobatrendek új anyagméreteket, formákat és színeket hoztak. Körülnéztünk egy kicsit az aktuális kínálat és a trendek világában, és adunk néhány tippet, hogyan hozhatunk ki kevés pénzből sokkal többet.

Akár most készülő házunkat, lakásunkat tervezzük, akár felújításban vagyunk, a fürdőszoba az a helyiség, amelyen nem lehet eleget rágódni. Ez nemcsak azért fontos, mert nem mindegy, hogy milyen környezetben újulunk meg este vagy készülünk fel a napra reggel, hanem azért is, mert házunk/lakásunk valamikori viszonteladási értékét nagyban befolyásolja, hogy mennyire tűnik majd modernnek vagy stílusosnak a mosdó. Ezért adunk néhány ötletet, hogyan dobjuk fel a fürdőszoba dizájnját.                  

Ragno Craft falicseme

Nagyméretű lapok hullámos felülettel és márványmintával – erős luxus-hatással

Emlékszik még valaki a ’70-es évek 15×15 cm-es csempéire? Unalmas színekben készültek, többnyire minta nélkül. A kreativitás maximuma akkoriban abban merült ki, hogy három-négy színből mintegy véletlenszerűen kombináltak erősen szecessziós hatású enteriőrt. Lehet, hogy az ezekkel kapcsolatos rossz emlékek vezettek oda, hogy manapság a minél nagyobb méretű csempék, vagyis inkább falburkoló lapok jöttek divatba. Ezek rendkívül dekoratívak lehetnek, természetes hatást keltenek és prémium minőséget sugallnak – különösen a márványmintás verziók. A lapok növekedésének hátterében nemcsak az esztétikai szempontok és gyártási technológia fejlődése áll, hanem az is, hogy egyre változatosabb is lett a falburkolatok felülete. Igencsak elterjedtek az elmúlt években a barázdált vagy hullámos felületű, illetve az apró mozaik-hatású „óriáscsempék”.              

Ragno fürdőszoba csempe

A méretes lapok hátránya, hogy több veszteséggel lehet csak velük dolgozni, hiszen a fürdőszoba falainak hossza, a kád beépítésének helye stb. ritkán jön ki 60×60-as vagy 70×70-es méretrendszerhez. Ráadásul a nagyobb lapokkal sok burkoló nem is szeret dolgozni, és ezek ragasztása is gondosabb előkészületeket igényel, mint a kisebbeké.

Talán ezzel is összefügg, hogy a legfrissebb trendeket látva az a benyomásunk, hogy a korábbi méretnövekedés után ismét csökken a fürdőszobai burkolatok lapfelülete. Ezzel párhuzamosan az évekig tartó bézs és barna, illetve különböző mokkaárnyalatok és pasztellek után ismét divatba kezdenek jönni a színek is. Különösen a kék és szürke árnyalatok és azok kombinációi.              

apromintás csempe

A legújabb fürdőszobatrendek a korábbi természetes hatású és színű anyagok által uralt „otthoni spa”-feeling után az olaszos stílus felé kanyarodtak. A mediterrán formavilág az apró és változatos mintákon és a színeken is mind gyakrabban köszön vissza, egészen egyedi hangulatot kölcsönözve a fürdőszobának.

fürdőszobadizájn

4 tipp, hogyan legyen modern a fürdőszoba burkolata:

Ne féljünk a színektől! A kék most menő és jól kombinálható a mokkás és bézs árnyalatokkal!

Ha túl nagy felületű lapokat használunk, sok lehet az anyagveszteség. Ha spórolni szeretnénk egy kicsit, akkor igyekezzünk olyan méretrendszert keresni, amelynél a lehető legkevesebbet kell majd vágnia a burkolónak!

Vegyünk 1-2 négyzetméternyivel több burkolóanyagot, mint amire szükségünk van, és tegyük el a pincébe. Ha egyszer csőtörés miatt le kell verni egy sor csempét, akkor így tudjuk majd pótolni.

Adjunk esélyt az akcióknak! Jó persze, ha van határozott elképzelésünk, hogy milyen színvilágot szeretnénk a fürdőszobában, akkor nem, de amúgy azzal sokat spórolhatunk, ha az építőanyag-forgalmazó cégek akcióit is figyelemmel kísérjük. Gyakran nagyon jó ajánlatokat is lehet találni.

Ha tetszenek a cikkünk illusztrálásához használt képeken látható burkolatok, azokat itt találhatod meg éppen szuper áron.

További tippeket a fürdővel kapcsolatban ITT, ITT és ITT találsz! Ha pedig az is érdekel, hogy az otthonod többi helyiségében milyen burkolatok néznének ki jól, kattints IDE!

Ajánlatkérés

Újdonságok első kézből

További cikkeink

Aktuális burkolattrendek

Aktuális burkolattrendek - cikk a Fehérvár Magazinból, rólunk!
Tovább a bejegyzéshez

Vizesedik a fal? Ezek az okok és a megoldások!

Mit tegyünk, ha vizesedik a fal? Egyáltalán, hogyan vehetjük észre időben, hogy problémák lehetnek a ház vízszigetelésével? Mi okozza a problémát – és főleg: hogyan gátolhatjuk meg a fal vizesedését? Ezekre a kérdésekre adunk válaszokat...
Tovább a bejegyzéshez

Falazóábécé, avagy hogyan rakjunk téglafalat

Oké, manapság kevesen rakják maguknak a ház falait, a kőművesek azért általában jobbak szoktak lenni a megrendelőknél. Ettől függetlenül annak is fontos tudnia, hogyan kell ezt csinálni...
Tovább a bejegyzéshez
További bejegyzéseink